Recent Posts

sobota, 14 czerwca 2014

Makaron w sosie marinara


Kolejny pyszny i łatwy przepis dla makaroniarzy. Tym razem głównym składnikiem są pomidory.

Przepis na 2 porcje.

Składniki:
800 g (2 puszki) pure z pomidorów
3 ząbki czosnku
oregano świeże lub suszone
bazylia świeża lub suszona
pieprz i sól
1/2 łyżeczki cukru
oliwa z oliwek
makaron typu Penne około 400 g
odrobina sera Parmezan

Przygotowanie:
Na rozgrzaną oliwę wrzucamy pokrojony w drobną kostkę czosnek i lekko rumienimy. Następnie dodajemy pomidory i całość dusimy na małym ogniu około 30 minut. Gotowy sos doprawiamy do smaku solą, pieprzem, oregano, bazylią oraz odrobiną cukru.
Ugotowany makaron al dente łączymy z sosem i gotowe. 

Smacznego!

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Obsługiwane przez usługę Blogger.