Recent Posts
sobota, 14 czerwca 2014
Makaron w sosie marinara
Autor:
Moje skromne wypieki i nie tylko...
Kolejny pyszny i łatwy przepis dla makaroniarzy. Tym razem głównym składnikiem są pomidory.
Przepis na 2 porcje.
Składniki:
800 g (2 puszki) pure z pomidorów
3 ząbki czosnku
oregano świeże lub suszone
bazylia świeża lub suszona
pieprz i sól
1/2 łyżeczki cukru
oliwa z oliwek
makaron typu Penne około 400 g
odrobina sera Parmezan
Przygotowanie:
Na rozgrzaną oliwę wrzucamy pokrojony w drobną kostkę czosnek i lekko rumienimy. Następnie dodajemy pomidory i całość dusimy na małym ogniu około 30 minut. Gotowy sos doprawiamy do smaku solą, pieprzem, oregano, bazylią oraz odrobiną cukru.
Ugotowany makaron al dente łączymy z sosem i gotowe.
Smacznego!
Obsługiwane przez usługę Blogger.

0 komentarze:
Prześlij komentarz