Recent Posts

piątek, 13 czerwca 2014

Makaron w sosie śmietanowo-serowym


Coś dla makaroniarzy :). Szybki obiad z kilku składników.

Przepis na 1 porcję.

Składniki:
65 g makaronu typu spaghetti (lub dowolny inny)
1/2 szklanki śmietany 30%
1 szklanka tartego sera typu cheddar (lub dowolny inny)
gałka muszkatołowa
sól i pieprz

Przygotowanie:
Do gotującej się i osolonej wody wrzucamy makaron i gotujemy al dente. Do osobnego garnka wlewamy śmietanę doprowadzamy ją do wrzenia i gotujemy około 2 -3 minuty. Następnie dodajemy ser i całość dokładnie mieszamy aż ser się roztopi. Sos zdejmujemy z ognia, doprawiamy do smaku solą (należy pamiętać, że ser jest dość słony), pieprzem i gałką.
Ugotowany i odcedzony makaron łączymy z sosem śmietanowo-serowym
i gotowe.

Smacznego!

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Obsługiwane przez usługę Blogger.