Recent Posts

poniedziałek, 3 lutego 2014

Pierś w porach


Soczysta pierś z kurczaka upieczona na porach a do tego chrupiąca serowa skórka :) mniam. Szybki obiad w 30 minut. Najlepiej smakuje z sypkim białym ryżem. Podziękowania za przepis należą się Dzidzi :) dziękuję.

Składniki:
1 duża podwójna pierś z kurczaka
3 pory (biała część)
3-4 łyżki majonezu
sól, pieprz
tarty ser do posypania na wierzch

Przygotowanie:
Umytą białą część pora kroimy w grubsze pół plasterki i wykładamy dno blaszki lub naczynia żaroodpornego. Oczyszczoną pierś z kurczaka kroimy w większą kostkę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Doprawionego kurczaka układamy na porach i smarujemy majonezem. Całość posypujemy startym serem.
Piersi pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180ºC prze około 30 minut.

Smacznego!

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Obsługiwane przez usługę Blogger.