Recent Posts

poniedziałek, 23 marca 2015

Pierś kurczaka w sosie mascarpone


Szybkie danie z kurczakiem w kremowym sosie mascarpone.

Składniki:
Makaron typu penne
250g serka mascarpone
1 cała pierś z kurczak
1 nieduża cebula
1 łyżka oleju
20 g masła
sól, pieprz
natka pietruszki

Ponadto:
ser typu parmezan do posypania

Przygotowanie:
Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.
Na patelni rozgrzewamy olej z masłem. Cebulę drobno kroimy w kostkę. Umytą i osuszoną pierś kurczaka kroimy w średnią kostkę i obsmażamy na patelni. Następnie dodajemy cebulę i ser mascarpone. Doprawiamy solą
i pieprzem i dusimy na małym ogniu około 10 minut. Gotowe danie posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Ugotowany makaron łączymy z sosem. Każdą porcje posypujemy obficie startym serem.

Smacznego!

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Obsługiwane przez usługę Blogger.